Cosari autorizati Bucuresti Cosar autorizat curatare cosuri fum

CICITOMUS - Firma coserit, cosar autorizat curatare cosuri fum, este membru fondator in "Asociatia Cosarilor"- tel. 0728.291.777 / 0722.667.392

Cosar autorizat curatare cosuri fum * Contact si zone acoperite: - Contact si zone acoperite                                                                 facebook cicitomus firma de coserit

Ce face un cosar autorizat curatare cosuri fum ?

Un cosar autorizat trebuie sa respecte procedurile impuse de catre legislatia in vigoare, sa respecte legea, sa informeze clientul asupra defectiunilor si asupra riscurilor la care se expune, daca acestea exista si sa desfasoare activitatea de coserit in conditii de siguranta.

In primul rand, persoanele ce verifica si curata cosurile de fum trebuie sa va prezinte, pe langa "Adeverinta de curatare cos de fum" si copie dupa "Certificatul de competente profesionale - cosar", emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale, conform Legii 129

Cum se inspecteaza un cos de fum ?

Un cos de fum trebuie verificat si pe exterior si pe interior. Trebuie verificat pe exterior pe intreg traseul lui pentru a vedea daca au aparut fisuri, daca exista vicii de constructie, daca se respecta distantele fata de elementele combustibile si fata de ferestre, daca este prevazut cu usa de curatare (ceea ce este obligatoriu!), daca respecta regimul inaltimilor, etc. In cazul in care se constata ca sunt probleme, un cosar autorizat va informa clientul despre riscurile la care se expune si va face recomandari privind remedierea problemelor aparute.

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

Cosul de fum se inspecteaza si pe interior, folosind camere de inspectie video sau camere digitale foto, se verifica tirajul lui si se va curata.

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

Cum se curata un cos de fum ?

Cosul de fum se curata cu ustensile specifice coseritului, cu scule profesionale, de regula, de jos in sus. Prin aceasta metoda, in comparatie cu metoda curatarii de sus in jos, cu bila, se evita spargerea cosului de fum si tasarea depunerilor. La sfarsit, prin usa de vizitare, cosul de fum va fi eliberat de depunerile cumulate.

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti 

O alta metoda, folosita doar in cazuri extreme, este curatarea prin ardere controlata. Pentru a reusi cu succes aceasta operatie trebuiesc indeplinite mai multe conditii si proceduri speciale. Pentru a utiliza aceasta metoda, am fost instruiti in Germania, la centrul de instruire a cosarilor, din Muhlbach (Bavaria). Nu incercati aceasta metoda singuri deoarece va expuneti riscului de incendiu !!!

cosar autorizat Bucuresti cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

Cum se depoziteaza lemnele ?

Un cosar autorizat va poate invata ce fel de lemne sa utilizati si cum sa le depozitati. Iata cateva exemple:

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

Cum se verifica racordarea focarului la cosul de fum ?

Focarul, fie el semineu, soba sau centrala termica, este racordat la cosul de fum. Indiferent de forma de racordare, aceasta trebuie verificata. Recomandarea noastra este sa nu racordati focarul la cosul de fum cu tubulatura din aluminiu. Tubulatura din aluminiu este utilizata pentru evacuarea aerului, nu a gazelor arse sau a fumului. Iata ce se poate intampla daca utilizati racorduri flexibile din aluminiu:

cosar autorizat Bucuresti

Cum se construieste un cos de fum ?

Cosul de fum este plamanul locuintei si se constuieste o singura data, nu este piesa de schimb. In mod normal trebuie sa aveti un proiect.

In primul rand trebuie sa alegeti un loc optim pentru amplasarea cosului de fum, recomandarea fiind sa treaca prin acoperis cat mai aproape de coama. Cosurile de fum trebuiesc alese, din punct de vedere constructiv si dimensionate (diametru, inaltime) in functie de focar, de puterea acestuia, de temperatura gazelor arse, de inaltimea utila, de tipul de combustibil utilizat, etc. Montarea cosurilor de fum se face respectand standardele, normele si prescriptiile ce se refera la distantele fata de elementele combustibile, fata de ferestre, la regimul inaltimilor, etc.

Pentru a construi un cos de fum functional si asigurandu-va ca nu va expuneti la riscuri, consultati un cosar autorizat !

Iata cateva exemple de cosuri de fum construite fara a fi respectate standardele, normele si prescriptiile:

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

MENIU:


cosar autorizat Bucuresti

Efectele unui incendiu aparut datorita constructiei defectuoase a unui cos de fum:

cosar autorizat Bucuresti

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

cosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresticosar autorizat Bucuresti

cosar autorizat curatare cosuri fum

Page Counter HTML
Page Counter HTML

Aparitii la TV

ATENTIE ! Despre "curatare cosuri fum"

Extras din Hotararea nr. 537/2007 din 06/06/2007       
Art. 1. - Constituie contraventii la normele de prevenire si stingere a incendiilor urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
2. cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei:
  i) neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora; ()

Legislatie:

1. Codul tehnic al sectorului gazelor naturale - Decizie ANRGN 616-2002
2. Norme generale de aparare impotriva incendiilor - Ordin 163-2007
3. NTPEE-2008 - Norme tehnice proiectare-executare-exploatare sisteme alimentare cu GN
4. Ordin 1767-2007 - Abrogare PT A2-2003
5. HG 537-2007 - Stabilirea si sanctionarea contraventiilor la NPSI
6. Legea 351-2004 - Legea gazelor
7. PT A1-2002 - Aparate consumatoare combustibili gazosi
8. PT A2-2003 - Aparate consumatoare combustibili solizi
9. PT A3-2003 - Aparate consumatoare combustibili lichizi

Detalii legislatie 

 

cosari autorizati din Romania, Germania si SUA

diploma excelenta in coserit

certificate cosar

cosar autorizat bucuresti

cosar autorizat curatare cosuri fum

cosar autorizat curatare cosuri fum 

Program:L-V:09-20
 Home  contact cosar cosar-autorizat.ro